osman-logo-sygnet-z-lewej-hurtownia-ryb-01

Ciekawostki

Sprawdź ile wycięliśmy z Twojej ryby

Czyli sposoby przycinania fileta z łososia w zależności od zapotrzebowania bywają bardzo różne. Cięcie fileta z łososia dokonuje się według ściśle ustalonych reguł. Te standardy określają , które części fileta mają zostać usunięte. Taką obróbkę nazywa się trymowaniem, a powstały w wyniku procesu przycinania kształt fileta nosi nazwę trymu. Jakie są trymy i jak odróżnić poszczególne rodzaje trymu, o tym możesz dowiedzieć się, czytając dalsze informacje.

Trym A

Usunięty kręgosłup i ości brzuszne.

xTrimA.jpg.pagespeed.ic.mll2bN6urD

Trym B

Usunięty kręgosłup, ości brzuszne, tylne płetwy, kość obojczyka, tłuszcz na płetwie brzusznej usunięty częściowo.

xTrimB.jpg.pagespeed.ic.QXkHhdQgAc

Trym C

Usunięty kręgosłup, ości brzuszne, tylne płetwy, kość obojczyka, tłuszcz na płetwie brzusznej usunięty częściowo, usunięte ości.

xTrimC.jpg.pagespeed.ic.2GEQcshCyF

Trym D

Usunięty kręgosłup, ości brzuszne, tylne płetwy, kość obojczyka, tłuszcz na płetwie brzusznej usunięty częściowo, usunięte ości, ścięty ogon, usunięta otrzewna.

xTrimD.jpg.pagespeed.ic.GW7ZR0MnBm

Trym E

Usunięty kręgosłup, ości brzuszne, tylne płetwy, kość obojczyka, tłuszcz na płetwie brzusznej usunięty częściowo, usunięte ości, ścięty ogon, usunięta otrzewna i skóra.

xTrimE.jpg.pagespeed.ic.RweJUEGQV_

Ciekawostki

Obszary połowu ryb

obszary_polowu_ryb-01-1536x1195