Ciekawostki

Sprawdź ile wycięliśmy z Twojej ryby

Czyli sposoby przycinania fileta z łososia w zależności od zapotrzebowania bywają bardzo różne. Cięcie fileta z łososia dokonuje się według ściśle ustalonych reguł. Te standardy określają , które części fileta mają zostać usunięte. Taką obróbkę nazywa się trymowaniem, a powstały w wyniku procesu przycinania kształt fileta nosi nazwę trymu. Jakie są trymy i jak odróżnić poszczególne rodzaje trymu, o tym możesz dowiedzieć się, czytając dalsze informacje.

Trym A

Usunięty kręgosłup i ości brzuszne.

Trym B

Usunięty kręgosłup, ości brzuszne, tylne płetwy, kość obojczyka, tłuszcz na płetwie brzusznej usunięty częściowo.

Trym C

Usunięty kręgosłup, ości brzuszne, tylne płetwy, kość obojczyka, tłuszcz na płetwie brzusznej usunięty częściowo, usunięte ości.

Trym D

Usunięty kręgosłup, ości brzuszne, tylne płetwy, kość obojczyka, tłuszcz na płetwie brzusznej usunięty częściowo, usunięte ości, ścięty ogon, usunięta otrzewna.

Trym E

Usunięty kręgosłup, ości brzuszne, tylne płetwy, kość obojczyka, tłuszcz na płetwie brzusznej usunięty częściowo, usunięte ości, ścięty ogon, usunięta otrzewna i skóra.

Ciekawostki

Obszary połowu ryb

Chciałbyś uzyskać więcej informacji?

Zadzwoń do nas

+48 668 777 409

+48 517 782 515

Lub napisz

O Nas

Firma Osman zajmuje się kompleksowym zaopatrywaniem klientów gastronomicznych, sklepów rybnych, sklepów detalicznych w ryby, owoce morza i przetwory rybne.

Gdzie nas znaleźć?

OSMAN - Hurtownia Ryb, Gen. Władysława Sikorskiego 5, 05-119 Legionowo-Łajski, Polska