Sprawdź ile wycięliśmy z Twojej ryby

czyli sposoby przycinania fileta z łososia w zależności od zapotrzebowania bywają bardzo różne.Cięcie  fileta z łososia dokonuje się według ściśle ustalonych reguł. Te standardy określają , które części fileta mają zostać usunięte.  Taką obróbkę nazywa się trymowaniem, a powstały w wyniku procesu przycinania kształt fileta nosi nazwę trymu. Jakie są trymy i jak odróżnić poszczególne rodzaje trymu, o tym możesz dowiedzieć się, czytając dalsze informacje.

Trym A:  Usunięty kręgosłup i ości brzuszne.

TrimA

Trym B:  Usunięty kręgosłup, ości brzuszne, tylne płetwy, kość obojczyka, tłuszcz na płetwie brzusznej usunięty częściowo.

TrimB

Trym C: Usunięty kręgosłup, ości brzuszne, tylne płetwy, kość obojczyka, tłuszcz na płetwie brzusznej usunięty częściowo, usunięte ości.

TrimC

Trym D: Usunięty kręgosłup, ości brzuszne, tylne płetwy, kość obojczyka, tłuszcz na płetwie brzusznej usunięty częściowo, usunięte ości, ścięty ogon, usunięta otrzewna.

TrimD

Trym E: Usunięty kręgosłup, ości brzuszne, tylne płetwy, kość obojczyka, tłuszcz na płetwie brzusznej usunięty częściowo, usunięte ości, ścięty ogon, usunięta otrzewna i skóra.

TrimE

Mapa Światowych łowisk

lowiska

Chciałbyś uzyskać więcej informacji?

Zadzwoń do nas 668 777 409